2018-2019


Отборът на 73. СУ спечели първо място на районното състезание „Млад огнеборец“.
В краткото време за тренировки отборът ни, който е сплав от 5 и 8 клас успя с отборен дух, и много хъс. Спечелихме първо място и в двете части на състезанието – бойно разгръщане, и щафета. Благодарности на момичетата и момчетата, представили достойно училището ни.

Снимки от събитието


На проведеното градско първенство по лека атлетика ученичката от 8″д“ клас Анета Венкова спечели златен медал на скок дължина с постижение 4,88м.


От 30 март до 5 април 2019 в гр. Асеновград се проведе Държавното индивидуално първенство по класически шахмат. Ученичките Боряна Аршинкова (4 “в” клас) и Надя Тончева (7 ”г” клас) станаха вицешампионки в своите групи и завоюваха сребърните отличия при момичетата до 12 и 14 год.

Снимки от събитието


На 12–14.04.2019 г. в гр. Перник се проведе Четиринадесетият международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти. Ния-Сирма Мариян Петрова от 11″б“ клас участва с произведения на Йохан Себастиан Бах, Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман и Панчо Владигеров и спечели трето място в шеста възрастова група „Непрофесионалисти“, специалност „Пиано“.

Снимки от събитието


На 05–07.04.2019 г. в Зала „България“, гр. София, се проведе Осмият международен конкурс за пианисти-непрофесионалисти „VIVAPIANO“, организиран от Фондация „Арденца“ и посветен на композитора Крум Табаков. Ния-Сирма Мариян Петрова от 11б клас участва с произведения на Йохан Себастиан Бах, Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Крум Табаков и Панчо Владигеров и спечели второ място в седма възрастова група.

Снимки от събитието


Ученичката от 7″г“ клас Надя Тончева спечели престижен международен шахматен турнир, който се проведе от 22 до 28 март 2019 в гр. Плевен.
Повече информация
Снимки от събитиетоНа 21.03. 2019г. се проведе втори кръг от зоналното първенство по волейбол. Нашите ученици се класираха на първо място. Успех на отиваме на градско първенство.

 


На провелото се от 02 до 10.03.2019 Държавно индивидуално първенство по шахмат ученичката от 1б клас Ралица Аршинкова стана държавна шампионка по рапид и блиц и вицешампионка по класически шахмат.

Снимки от събитието


На 16-17.03.2019 г. в Нов български университет, гр. София, се проведе Деветият фестивал-конкурс „С крилете на музиката“, организиран от Дружеството „Педагози-музиканти“. Ния-Сирма Мариян Петрова от 11б клас участва с произведения на Йохан Себастиан Бах, Роберт Шуман, Сергей Рахманинов и Панчо Владигеров и спечели първо място в шеста възрастова група, специалност „Пиано“, както и специалната награда „Анна Илиевска“.

Снимки от събитието


Успех при взимане на сертификати по френски DELF B2!
Дванайсетокласниците Светла Младенова, Светлана Пейчена, Петя Пейчева, Ния Илиева, Милуш Георгиев, Мартин Попов, Маринела Герганова, Леа Георгиева, Георги Георгиев, Георги Сърбов, Габриела Маринова и Аника Бобева представиха подобаващо малката немска общност на 73. СУ пред франкофонското предизвикателство.

Повече…


ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ ЗА КУПА „СОФИЯ“ – 2018 Г.

  • II място – юноши VIII – X клас
  • Георги Янев VIII г клас
  • Калоян Маринков IX г клас
  • Борис Бучуков IX б клас
  • Индивидуално класиране
  • Георги Янев VIII г клас – I място 50м бруст и III място място 50 м гръб

Гордеем се с Вас!!!


Проект на петокласниците от 73.СУ”Владислав Граматик“.

Всички украшения са на учениците от 5.клас. Снежинките са „снежно“ лого на 73.СУ, а движението е чиста математика и си е изцяло наше.

ЧНГ!

Виж картичката ТУК


На провелите се от 31.10.2018 г. до 4.11.2018 г. в с. Кранево Държавни отборни първенства по шахмат Боряна Аршинкова от 4в клас и Ралица Аршинкова от 1б клас с отбора на Шахматен клуб НСА станаха държавни отборни шампиони по класически шахмат и по ускорен шахмат и вицешампиони по блиц във възрастта до 10г.“

Снимки


Поздравителни адреси по случай 50-годишния юбилей на училището


Слово на г-н Иван Петков, директор на 73. СУ“Владислав Граматик“ по случай 50-годишния юбилей на училището


Ръководството, учителската колегия, училищното настоятелство и учениците от 73. СУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“ имат удоволствието да Ви поканят на

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ,

посветен на 50-годишния юбилей на училището.

Събитието ще се състои на 7. ноември 2018 г. от 18 ч. в Музикалния театър „Стефан Македонски“.

Ще се радваме да споделите с нас този тържествен момент.

Поканите за концерта могат да бъдат закупени от стая 214 – канцелария,  от библиотеката и на входа на училището. Стойността на всяка покана е 5 лв. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на нова озвучителна уредба.

От училищната общност


Национална седмица на четенето в 73. СУ „Владислав Граматик“

Снимки от събитието


 


Ученици от 5.“б“ клас и 8.“а“ клас представиха блестящо училището ни на Европейската нощ на учените 2018. Представихме се с триъгълниците на Паскал и Сиерпински. Представянето ни беше емоционално, запомнящо и много творческо. Получихме и награди – тениски и преносими памети от Европейската комисия за наука „Мария Складовска Кюри“.


На проведеното на 27.09.2018 г. състезание по лека атлетика „ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ ЗВЕЗДИ НА СОФИЯ – 2018“ учениците от 73. СУ „Владислав Граматик“ се представиха отлично.

  • Георги Янев – VIII г клас, спечели VI място нa 100 м гладко бягане и IV място на 400м бягане
  • Георги Христов – X a клас, спечели II място и сребърен медал на 100м гладко бягане
  • Константин Филипов – IV г клас, спечели III място и бронзов медал на 60м гладко бягане и IV място на 200м бягане

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

Снимки


Проект Еразъм+
„MAS(S)KE- Mit alles Sinnen Sprache und Kultur erleben”

Да изживееш с всички сетива език и култура“

Снимки от събитиетоПроект MASSKE
73 СУ „Владислав Граматик“ участва в проекта MASSKE, разработен в рамките на програмата ЕРАЗЪМ. Партньорите на нашето училище са Escola Secundaria Felgeiras-Португалия и Berufskolleg Königstraße, Gelsenkirchen – Германия. Работен език на проекта е немски. В периода 8-15 април група ученици от 73 СУ бяха в град Фелгейраш – Португалия. Там, съвместно с немските и португалските партньори участваха в разнообразни мероприятия, свързани с темата „Музика“. Нашите ученици: Весела (11г), Екатерина и Ангелина (10б), Ясен и Кристиян (11в), се представиха на високо ниво.

Снимки


 


Уважаеми колеги, уважаеми родители и ученици,

2018 година е юбилейна за нашето училище. Тя ще протече под знака на честването на 50-годишнината от създаването му. С разнообразни инициативи и изяви в юбилея ще се включат настоящи и бивши преподаватели и ученици.

50-годишният юбилей в живота на човека е важно събитие, време за размисъл и равносметка. В съществуването на едно училище половинвековният юбилей също е време за равносметка и начертаване на нови планове.

От създаването си през 1968 година досега 73. СУ „Владислав Граматик“ неизменно следва посоката напред и нагоре и бележи възход. От училище в покрайнините на столицата, то се превърна в предпочитано и от години е в челната петица на най-добрите училища в страната. Това е и нашата визия за бъдещето: да продължим пътя на развитие и възход.

Духът на нашето училище е това, с което то е разпознаваемо, това, с което се свързва от преподавателите и възпитаниците му: точно намерена дистанция учител-ученик, колегиални взаимоотношения, микроклимат, който те кара да останеш и да се връщаш.

Нашето училище порасна и помъдря… Честита юбилейна година!

Обществен съвет към 73. СУ

Ръководство на 73. СУ

Настоятество към 73. СУ

Ученически съвет

Клуб на ентусиастите

Клуб „Интеракт“